Spółdzielnia prowadzi hodowlę
trzody chlewnej w cyklu zamkniętym.

Podstawowe stado to ok. 100 loch.

Na podstawie badań przeprowadzonych przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu w Poznaniu, mięso z naszych tuczników charakteryzuje się wysoką mięsnością na poziomie 57%.

W żywieniu zwierząt stosujemy ekologiczne mieszanki paszowe nowej generacji austriackiej firmy APC (Agrar Production und Consulting).

WIEPRZOWINA
z  OMEGA 3

Tuczniki o odpowiednim doborze genetycznym
w oparciu o ekologiczne modelowane żywienie
zwierząt wg
APC Austria bez surowców pochodzenia zwierzęcego, bez antybiotyków i innych symulatorów wzrostu zawierają w tuszy 55-62% mięsa.

Uzyskane z tych tusz mięso jest produktem naturalnym
- ekologicznym i prozdrowotnym w diecie człowieka,
o modelowych walorach technologiczno- kulinarnych (marmurkowatość, kruchość, soczystość i smakowitość).


Ponadto taka wieprzowina charakteryzuje się wyższym poziomem kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3, wielokrotnie potwierdzanych w badaniach Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Poznaniu.

Taka wieprzowina obniża poziom cholesterolu w krwi konsumenta oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia:

miażdżycy
chorób serca i układu krążenia
zawału - udaru mózgu - depresji

 

PRODUKCJA

• UPRAWY ROLNE

• TRZODA CHLEWNA

• WYRÓB TRUMIEN

Spółdzielnia
Produkcji Rolnej

w Szczurawicach

O Spółdzielni

Produkcja

Usługi

Aktualności

Kontakt

Copyright © 2014 SPR Szczurawice - Wszelkie Prawa Zastrzeżone.