Spółdzielnia prowadzi hodowlę
trzody chlewnej w cyklu zamkniętym.
Podstawowe stado to ok. 100 loch.
Na podstawie badań przeprowadzonych przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu w Poznaniu, mięso z naszych tuczników charakteryzuje się wysoką mięsnością na poziomie 57%.
W żywieniu zwierząt stosujemy ekologiczne mieszanki paszowe nowej generacji austriackiej firmy APC (Agrar Production und Consulting).
WIEPRZOWINA
z OMEGA 3
Tuczniki o odpowiednim doborze genetycznym
w oparciu o ekologiczne modelowane żywienie
zwierząt wg APC Austria bez surowców pochodzenia zwierzęcego, bez antybiotyków i innych symulatorów wzrostu zawierają w tuszy 55-62% mięsa.
Uzyskane z tych tusz mięso jest produktem naturalnym
- ekologicznym i prozdrowotnym w diecie człowieka,
o modelowych walorach technologiczno- kulinarnych (marmurkowatość, kruchość, soczystość i smakowitość).
Ponadto taka wieprzowina charakteryzuje się wyższym poziomem kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3, wielokrotnie potwierdzanych w badaniach Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Poznaniu.
Taka wieprzowina obniża poziom cholesterolu w krwi konsumenta oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia:
• miażdżycy
• chorób serca i układu krążenia
• zawału - udaru mózgu - depresji
PRODUKCJA
• UPRAWY ROLNE
• TRZODA CHLEWNA
• WYRÓB TRUMIEN
Spółdzielnia
Produkcji Rolnej
w Szczurawicach
O Spółdzielni
Produkcja
Usługi
Aktualności
Kontakt
Copyright © 2014 SPR Szczurawice - Wszelkie Prawa Zastrzeżone.